Fingermad til turen i det grønne
Solen skinner og de lyse nætter gør dagene længere. Det giver os lyst til at komme mere ud i naturen og være sammen - og gerne med lidt lækkert i picnic-kurven
Det skal du bruge
Grønsagstærte: (4-6 personer)
Det skal du bruge:
250 gram broccoli
200 gram blomkål
1 gulerod
2 tomater
2 forårsløg
100 gram skinke eller kogt/stegt kylling
50 gram ost
3 æg
3 spiseske. rugmel
3 spiseske creme fraiche eller yoghurt naturel
Salt, peber og oregano.
Tunsalat: (4 personer)
Det skal du bruge:
1 dåse tun
1 lille løg
Et kvart æble
¼ rød peberfrugt
2 spiseske. citronsaft
Salt, peber og timian (frisk eller tørret)
Cirka 2 spiseske. creme fraiche
Fladbrød: (4-6 personer)
260 gram vand
35 gram gær
100 gr havregryn
350 gram mel – gerne maitoba-mel + lidt til udrulning
1 teske. salt
150 gram yoghurt naturel
Jordbær på spyd: (beregn 4 store jordbær pr. person)
1 bakke jordbær eller passende mængde (man kan godt spise nogle stykker)
150 gram lys chokolade
Pynt: Kokos, krymmel, hakkede nødder, hakkede cookies eller hvad fantasien rækker til.
Det skal du bruge
Grønsagstærte: (4-6 personer)
Det skal du bruge:
250 gram broccoli
200 gram blomkål
1 gulerod
2 tomater
2 forårsløg
100 gram skinke eller kogt/stegt kylling
50 gram ost
3 æg
3 spiseske. rugmel
3 spiseske creme fraiche eller yoghurt naturel
Salt, peber og oregano.
Tunsalat: (4 personer)
Det skal du bruge:
1 dåse tun
1 lille løg
Et kvart æble
¼ rød peberfrugt
2 spiseske. citronsaft
Salt, peber og timian (frisk eller tørret)
Cirka 2 spiseske. creme fraiche
Fladbrød: (4-6 personer)
260 gram vand
35 gram gær
100 gr havregryn
350 gram mel – gerne maitoba-mel + lidt til udrulning
1 teske. salt
150 gram yoghurt naturel
Jordbær på spyd: (beregn 4 store jordbær pr. person)
1 bakke jordbær eller passende mængde (man kan godt spise nogle stykker)
150 gram lys chokolade
Pynt: Kokos, krymmel, hakkede nødder, hakkede cookies eller hvad fantasien rækker til.
Det skal du gøre
Grønsagstærte: (4-6 personer)
Skær grøntsagerne i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand i 5-7 min. Hæld vandet fra. Pisk æg, creme fraiche og rugmel sammen og smag til med salt, peber og oregano. Bland grøntsager og kød til en jævn masse.
Beklæd en lille bradepande (ca. 25x15cm) med bagepapir. Hæld grøntsagsmassen i og bag den ved 200 grader i ca. 30-35 min.
Afkøles og skæres i passende stykker.
- Tip: Pak evt. stykker ind, så er de nemme at tage med på tur.
- Tip: Kan selvfølgelig også bages i et tærtefad og grøntsagerne kan varieres efter egen smag.
- Tip: Kan nemt laves i forvejen, og er også velegnet til at fryse.
Tunsalat: (4 personer)
Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt, peber, citron og timian.
Fladbrød: (4-6 personer)
Rør gæren ud i vandet og bland mel, havregryn og salt i.
Æltes godt igennem (gerne på en røremaskine). Lad dejen hæve et par timer.
Form ca. 6-8 boller, der skal rulles flade. Bag dejen på en tør pande ved middel varme i ca. 3-4 min på hver side, til de er gyldne.
- Tips: Du kan sagtens bruge færdigkøbte wraps eller færdige fladbrød.
Jordbær på spyd: (beregn 4 store jordbær pr person)
Fjern stilken og skyl jordbærrene, tør dem helt tørre.
Smelt chokoladen, dyp spidsen af jordbærret i chokoladen og derefter i pynten.
Lad bærret tørre på bunden (der hvor stilken har siddet)
Server dem gerne på et spyd.
Det skal du gøre
Grønsagstærte: (4-6 personer)
Skær grøntsagerne i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand i 5-7 min. Hæld vandet fra. Pisk æg, creme fraiche og rugmel sammen og smag til med salt, peber og oregano. Bland grøntsager og kød til en jævn masse.
Beklæd en lille bradepande (ca. 25x15cm) med bagepapir. Hæld grøntsagsmassen i og bag den ved 200 grader i ca. 30-35 min.
Afkøles og skæres i passende stykker.
- Tip: Pak evt. stykker ind, så er de nemme at tage med på tur.
- Tip: Kan selvfølgelig også bages i et tærtefad og grøntsagerne kan varieres efter egen smag.
- Tip: Kan nemt laves i forvejen, og er også velegnet til at fryse.
Tunsalat: (4 personer)
Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt, peber, citron og timian.
Fladbrød: (4-6 personer)
Rør gæren ud i vandet og bland mel, havregryn og salt i.
Æltes godt igennem (gerne på en røremaskine). Lad dejen hæve et par timer.
Form ca. 6-8 boller, der skal rulles flade. Bag dejen på en tør pande ved middel varme i ca. 3-4 min på hver side, til de er gyldne.
- Tips: Du kan sagtens bruge færdigkøbte wraps eller færdige fladbrød.
Jordbær på spyd: (beregn 4 store jordbær pr person)
Fjern stilken og skyl jordbærrene, tør dem helt tørre.
Smelt chokoladen, dyp spidsen af jordbærret i chokoladen og derefter i pynten.
Lad bærret tørre på bunden (der hvor stilken har siddet)
Server dem gerne på et spyd.