Skip til hoved indholdet

Fingermad til turen i det grønne

Solen skinner og de lyse nætter gør dagene længere. Det giver os lyst til at komme mere ud i naturen og være sammen - og gerne med lidt lækkert i picnic-kurven

Del indhold Link kopieret

Det skal du bruge

Grønsagstærte: (4-6 personer)

Det skal du bruge:

250 gram broccoli

200 gram blomkål

1 gulerod

2 tomater

2 forårsløg

100 gram skinke eller kogt/stegt kylling

50 gram ost

3 æg

3 spiseske. rugmel

3 spiseske creme fraiche eller yoghurt naturel

Salt, peber og oregano.

Tunsalat: (4 personer)

Det skal du bruge:

1 dåse tun

1 lille løg

Et kvart æble

¼ rød peberfrugt

2 spiseske. citronsaft

Salt, peber og timian (frisk eller tørret)

Cirka 2 spiseske. creme fraiche

Fladbrød: (4-6 personer)

260 gram vand

35 gram gær

100 gr havregryn

350 gram mel – gerne maitoba-mel + lidt til udrulning

1 teske. salt

150 gram yoghurt naturel

Jordbær på spyd: (beregn 4 store jordbær pr. person)

1 bakke jordbær eller passende mængde (man kan godt spise nogle stykker)

150 gram lys chokolade

Pynt: Kokos, krymmel, hakkede nødder, hakkede cookies eller hvad fantasien rækker til.

Det skal du bruge

Grønsagstærte: (4-6 personer)

Det skal du bruge:

250 gram broccoli

200 gram blomkål

1 gulerod

2 tomater

2 forårsløg

100 gram skinke eller kogt/stegt kylling

50 gram ost

3 æg

3 spiseske. rugmel

3 spiseske creme fraiche eller yoghurt naturel

Salt, peber og oregano.

Tunsalat: (4 personer)

Det skal du bruge:

1 dåse tun

1 lille løg

Et kvart æble

¼ rød peberfrugt

2 spiseske. citronsaft

Salt, peber og timian (frisk eller tørret)

Cirka 2 spiseske. creme fraiche

Fladbrød: (4-6 personer)

260 gram vand

35 gram gær

100 gr havregryn

350 gram mel – gerne maitoba-mel + lidt til udrulning

1 teske. salt

150 gram yoghurt naturel

Jordbær på spyd: (beregn 4 store jordbær pr. person)

1 bakke jordbær eller passende mængde (man kan godt spise nogle stykker)

150 gram lys chokolade

Pynt: Kokos, krymmel, hakkede nødder, hakkede cookies eller hvad fantasien rækker til.

Det skal du gøre

Grønsagstærte: (4-6 personer)

Skær grøntsagerne i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand i 5-7 min. Hæld vandet fra. Pisk æg, creme fraiche og rugmel sammen og smag til med salt, peber og oregano. Bland grøntsager og kød til en jævn masse.

Beklæd en lille bradepande (ca. 25x15cm) med bagepapir. Hæld grøntsagsmassen i og bag den ved 200 grader i ca. 30-35 min.

Afkøles og skæres i passende stykker.

  • Tip: Pak evt. stykker ind, så er de nemme at tage med på tur.
  • Tip: Kan selvfølgelig også bages i et tærtefad og grøntsagerne kan varieres efter egen smag.
  • Tip: Kan nemt laves i forvejen, og er også velegnet til at fryse.

Tunsalat: (4 personer)

Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt, peber, citron og timian.

Fladbrød: (4-6 personer)

Rør gæren ud i vandet og bland mel, havregryn og salt i.

Æltes godt igennem (gerne på en røremaskine). Lad dejen hæve et par timer.

Form ca. 6-8 boller, der skal rulles flade. Bag dejen på en tør pande ved middel varme i ca. 3-4 min på hver side, til de er gyldne.

  • Tips: Du kan sagtens bruge færdigkøbte wraps eller færdige fladbrød.

Jordbær på spyd: (beregn 4 store jordbær pr person)

Fjern stilken og skyl jordbærrene, tør dem helt tørre.

Smelt chokoladen, dyp spidsen af jordbærret i chokoladen og derefter i pynten.

Lad bærret tørre på bunden (der hvor stilken har siddet)

Server dem gerne på et spyd.

Det skal du gøre

Grønsagstærte: (4-6 personer)

Skær grøntsagerne i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand i 5-7 min. Hæld vandet fra. Pisk æg, creme fraiche og rugmel sammen og smag til med salt, peber og oregano. Bland grøntsager og kød til en jævn masse.

Beklæd en lille bradepande (ca. 25x15cm) med bagepapir. Hæld grøntsagsmassen i og bag den ved 200 grader i ca. 30-35 min.

Afkøles og skæres i passende stykker.

  • Tip: Pak evt. stykker ind, så er de nemme at tage med på tur.
  • Tip: Kan selvfølgelig også bages i et tærtefad og grøntsagerne kan varieres efter egen smag.
  • Tip: Kan nemt laves i forvejen, og er også velegnet til at fryse.

Tunsalat: (4 personer)

Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt, peber, citron og timian.

Fladbrød: (4-6 personer)

Rør gæren ud i vandet og bland mel, havregryn og salt i.

Æltes godt igennem (gerne på en røremaskine). Lad dejen hæve et par timer.

Form ca. 6-8 boller, der skal rulles flade. Bag dejen på en tør pande ved middel varme i ca. 3-4 min på hver side, til de er gyldne.

  • Tips: Du kan sagtens bruge færdigkøbte wraps eller færdige fladbrød.

Jordbær på spyd: (beregn 4 store jordbær pr person)

Fjern stilken og skyl jordbærrene, tør dem helt tørre.

Smelt chokoladen, dyp spidsen af jordbærret i chokoladen og derefter i pynten.

Lad bærret tørre på bunden (der hvor stilken har siddet)

Server dem gerne på et spyd.

Giv feedback

Dit Blad

Storemosevej 19
9310 Vodskov

Ring til os

99 82 92 92

Telefontid onsdag 10 til 13

Skriv til os

Skriv mail til ditblad@aalborg.dk