Forårsruller uden friture
Forårsruller kan spises året rundt, og du kan variere fyldet i det uendelige. Denne opskrift er i den sunde ende, hvor der er masser af grønt i.
Det skal du bruge
Det skal du bruge til ca. 10 forårsruller:
Fyld: 150 gram kyllingebryst
100 gram revet gulerod
1 rødløg
100 gram finthakket spidskål/hvidkål
1 rød peberfrugt
1/2 teske rød karry pasta – smag gerne til hvis du ønsker det lidt stærkere
1/2 deciliter vand
Salt og Allround krydderi
Øvrige ingredienser:
2 pakker rispapir eller 20 stykker rispapir
2 æg
lidt mælk
Det skal du bruge
Det skal du bruge til ca. 10 forårsruller:
Fyld: 150 gram kyllingebryst
100 gram revet gulerod
1 rødløg
100 gram finthakket spidskål/hvidkål
1 rød peberfrugt
1/2 teske rød karry pasta – smag gerne til hvis du ønsker det lidt stærkere
1/2 deciliter vand
Salt og Allround krydderi
Øvrige ingredienser:
2 pakker rispapir eller 20 stykker rispapir
2 æg
lidt mælk
Det skal du gøre
Snit spidskål, peberfrugt og rødløg i mindre stykker. Riv gulerødderne og læg til side.
Skær kyllingebryst i små tern. Svits kyllingekødet på panden og tilsæt lidt allround krydderi, tilsæt derefter alle grøntsagerne og lad det stege lidt.
Rør karrypastaen ud i vandet og tilsæt til kød og grønsager. Lad det simre til grøntsagerne er møre. Smag til med salt.
Hæld fyldet op i en sigte og lad det afdryppe og køle lidt inden du går i gang med at rulle forårsrullerne.
Find en flad tallerken med høje kanter eller et tærtefad. Slå æggene ud og tilsæt lidt mælk, så det bliver en tynd væske.
Find et stort skærebræt og pensel det med lidt olie – skal bruge til at rulle rispapir på. Der skal bruges 2 rispapir ark til en forårsrulle. Dyb et papir ad gangen og tæl til 10 – læg derefter papiret på skærebrættet, gentag derefter med ark 2 og læg det i forlængelse af det første stykke. Fyldet placeres i den øverste del af arkene og sørg for at det ligger nogenlunde samlet. Du er nu klar til at rulle.
Fold de 2 lange sider ind over fyldet og derefter dækkes fyldet med den øverste slip. Ret til og rul til begge ark er brugt. Gentag herefter processen til alt fyldet er brug. Du kan variere størrelsen på rullerne ved at komme mere fyld i. Sættes på en bageplade med bagepapir og bages ved. 200 grader varmluft i ca. 25 minutter. Hvis du ønsker at rullerne er meget sprøde, skal de eventuel have et par minutter mere.
Serveres med lidt soya og er lækre som fingermad. De er også gode med lidt ris og lidt salat til.
Det skal du gøre
Snit spidskål, peberfrugt og rødløg i mindre stykker. Riv gulerødderne og læg til side.
Skær kyllingebryst i små tern. Svits kyllingekødet på panden og tilsæt lidt allround krydderi, tilsæt derefter alle grøntsagerne og lad det stege lidt.
Rør karrypastaen ud i vandet og tilsæt til kød og grønsager. Lad det simre til grøntsagerne er møre. Smag til med salt.
Hæld fyldet op i en sigte og lad det afdryppe og køle lidt inden du går i gang med at rulle forårsrullerne.
Find en flad tallerken med høje kanter eller et tærtefad. Slå æggene ud og tilsæt lidt mælk, så det bliver en tynd væske.
Find et stort skærebræt og pensel det med lidt olie – skal bruge til at rulle rispapir på. Der skal bruges 2 rispapir ark til en forårsrulle. Dyb et papir ad gangen og tæl til 10 – læg derefter papiret på skærebrættet, gentag derefter med ark 2 og læg det i forlængelse af det første stykke. Fyldet placeres i den øverste del af arkene og sørg for at det ligger nogenlunde samlet. Du er nu klar til at rulle.
Fold de 2 lange sider ind over fyldet og derefter dækkes fyldet med den øverste slip. Ret til og rul til begge ark er brugt. Gentag herefter processen til alt fyldet er brug. Du kan variere størrelsen på rullerne ved at komme mere fyld i. Sættes på en bageplade med bagepapir og bages ved. 200 grader varmluft i ca. 25 minutter. Hvis du ønsker at rullerne er meget sprøde, skal de eventuel have et par minutter mere.
Serveres med lidt soya og er lækre som fingermad. De er også gode med lidt ris og lidt salat til.