Heldige kartofler
Heldige kartofler er en ret, der kan varieres i det uendelige. Du kan bruge lige det fyld, du har lyst til. Jeg har i denne opskrift valgt 2 varianter, nemlig laks og kylling
Det skal du bruge
Ingredienserne til heldige kartofler:
Til 2 personer:
- 2 – 4 bagekartofler eller sød kartoffel - alt efter størrelsen '
- lidt olie til bagning.
Med Laks:
- Varmrøget laks
- 1 god håndfuld Baby Spinatblade
- Cremefraiche 18% 1-2 spiseskefuld
- 5 Sukkerærter
- 1 Forårsløg
- Hollandaisesauce
- Eventuel lidt citron
Med kylling:
- Kyllingebryst filet – 2 stykker
- Tacoskrydderi
- 5 stykker små tomater + 3 til mosen
- 2-3 spiseskefuld cremefraiche
- 1/2 agurk
- 1 lille rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 avocado
- 1/2 citron
- 1 knivspids spidskommen
- Koriander eller persille til pynt
Det skal du bruge
Ingredienserne til heldige kartofler:
Til 2 personer:
- 2 – 4 bagekartofler eller sød kartoffel - alt efter størrelsen '
- lidt olie til bagning.
Med Laks:
- Varmrøget laks
- 1 god håndfuld Baby Spinatblade
- Cremefraiche 18% 1-2 spiseskefuld
- 5 Sukkerærter
- 1 Forårsløg
- Hollandaisesauce
- Eventuel lidt citron
Med kylling:
- Kyllingebryst filet – 2 stykker
- Tacoskrydderi
- 5 stykker små tomater + 3 til mosen
- 2-3 spiseskefuld cremefraiche
- 1/2 agurk
- 1 lille rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 avocado
- 1/2 citron
- 1 knivspids spidskommen
- Koriander eller persille til pynt
Det skal du gøre
Kog kartoflerne møre ca. 25 min. – de søde kartofler skal have lidt mindre end de almindelige bagekartofler. Afkøles herefter lidt.
Tænd ovnen ca. 180 – 200 grader.
Skær et låg af kartoflen, og gem låget. Udhul kartoflen, der skal ca. være 1 cm. kartoffel tilbage, gem det, der tages ud.
Pensl kartoffel og låg indvendigt og udvendigt med lidt olie og drys lidt salt på. Bages til de er gyldne ca. 15. min.
Laksefyld og topping
Mos det kartoffel-indmad der er taget ud, bland lidt hakket spinat, forårsløg og 2-3 spiseskefulde hollandaise i og smag til med salt og peber - eventuelt også citron. Fyldet skal være cremet og lækkert.
Hak herefter en lille håndfuld spinat, 5 stykker sukkerærter og 1 forårsløg til topping.
Lun den varmrøgede laks og pluk den i mindre stykker, så er du er klar til at samle retten.
Kyllingefyld og topping
Vend kyllingen i tacos-krydderi og steg dem på panden, læg dem til side til resten er klar.
Hak 5 tomater, agurk, løg og avokado fint. Bland det i en skål og tilsæt lidt hakket hvidløg og citron og salt og peber. Mos det kartoffel-indmad, der er taget ud og bland det med cremefraiche, hakket tomat, spidskommen, salt og peber, til cremet mos. Hak lidt koriander til pynt og skær kyllingen i skiver. Så er du klar til at samle retten.
Samling af retten
Fyld kartoflerne med den forberedte fyld og bag dem ca. 10 min. Tag kartoflerne ud og anret på fad eller tallerken. Læg herefter laks eller kylling på og pynt med grønsagerne og krydderurterne på toppen. Låget fra kartoflen serveres ved siden af, som et sprødt element til retten.
Tips
- Lav evt. en lækker salat som tilbehør, men retten kan sagtens nydes uden.
- Du kan forberede retten dagen i forvejen og så lige varme kartoflen med fyldet op og pynt - så har du noget nemt til en lille middag.
- Du kan variere fyldet, det er kun fantasien der sætter grænsen. Du kan for eksempel lave en mos med lidt fløde, ristede svampe og bacon grønt efter eget valg eller en mos smagt til med lidt rosmarin, en håndfuld hakket blomkål eller broccoli, hvidløg og cremefraiche, med lidt stegt lammefilet på toppen.
Velbekomme.
Det skal du gøre
Kog kartoflerne møre ca. 25 min. – de søde kartofler skal have lidt mindre end de almindelige bagekartofler. Afkøles herefter lidt.
Tænd ovnen ca. 180 – 200 grader.
Skær et låg af kartoflen, og gem låget. Udhul kartoflen, der skal ca. være 1 cm. kartoffel tilbage, gem det, der tages ud.
Pensl kartoffel og låg indvendigt og udvendigt med lidt olie og drys lidt salt på. Bages til de er gyldne ca. 15. min.
Laksefyld og topping
Mos det kartoffel-indmad der er taget ud, bland lidt hakket spinat, forårsløg og 2-3 spiseskefulde hollandaise i og smag til med salt og peber - eventuelt også citron. Fyldet skal være cremet og lækkert.
Hak herefter en lille håndfuld spinat, 5 stykker sukkerærter og 1 forårsløg til topping.
Lun den varmrøgede laks og pluk den i mindre stykker, så er du er klar til at samle retten.
Kyllingefyld og topping
Vend kyllingen i tacos-krydderi og steg dem på panden, læg dem til side til resten er klar.
Hak 5 tomater, agurk, løg og avokado fint. Bland det i en skål og tilsæt lidt hakket hvidløg og citron og salt og peber. Mos det kartoffel-indmad, der er taget ud og bland det med cremefraiche, hakket tomat, spidskommen, salt og peber, til cremet mos. Hak lidt koriander til pynt og skær kyllingen i skiver. Så er du klar til at samle retten.
Samling af retten
Fyld kartoflerne med den forberedte fyld og bag dem ca. 10 min. Tag kartoflerne ud og anret på fad eller tallerken. Læg herefter laks eller kylling på og pynt med grønsagerne og krydderurterne på toppen. Låget fra kartoflen serveres ved siden af, som et sprødt element til retten.
Tips
- Lav evt. en lækker salat som tilbehør, men retten kan sagtens nydes uden.
- Du kan forberede retten dagen i forvejen og så lige varme kartoflen med fyldet op og pynt - så har du noget nemt til en lille middag.
- Du kan variere fyldet, det er kun fantasien der sætter grænsen. Du kan for eksempel lave en mos med lidt fløde, ristede svampe og bacon grønt efter eget valg eller en mos smagt til med lidt rosmarin, en håndfuld hakket blomkål eller broccoli, hvidløg og cremefraiche, med lidt stegt lammefilet på toppen.
Velbekomme.