Skip til hoved indholdet

Hokkaido græskarsuppe med æbler

Efterår er suppetid og denne græskarsuppe er en af favoritterne

Del indhold Link kopieret

Det skal du bruge

4 personer:

  • Et helt Hokkaido græskar
  • 2 gulerødder
  • 2 syrlige æbler
  • 2 løg
  • Cirka 3 centimeter ingefær
  • Saft og skal af en hel citron
  • ¼ teske chilliflager
  • 2 teske salt
  • Eventuelt peber
  • 1/5 liter god grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk

Topping

  • Bacon i tern
  • Æbler i tern
  • 18% creme fraiche
  • Kerneknækbrød i mindre stykker se opskrift på siden

Det skal du bruge

4 personer:

  • Et helt Hokkaido græskar
  • 2 gulerødder
  • 2 syrlige æbler
  • 2 løg
  • Cirka 3 centimeter ingefær
  • Saft og skal af en hel citron
  • ¼ teske chilliflager
  • 2 teske salt
  • Eventuelt peber
  • 1/5 liter god grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk

Topping

  • Bacon i tern
  • Æbler i tern
  • 18% creme fraiche
  • Kerneknækbrød i mindre stykker se opskrift på siden

Det skal du gøre

Rengør alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Svits løg, ingefær og chili i lidt olie i en stor suppegryde - må ikke blive mørke. Tilsæt derefter de øvrige grøntsager og lad suppen simre i cirka en halv times tid til alle grøntsagerne er møre.

Derefter tages gryden af varmen og grøntsagerne blendes med stavblender eller almindelig blender. Suppen sættes tilbage på komfuret og 1 dåse kokosmælk tilsættes suppen. Du kan nu tilsmage suppen med salt, peber og eventuelt lidt ekstra citron.

Topping

Steg bacontern til de er gyldne og sprøde – tages af panden igen, Brug stegeskyen til at stege æbler i tern til de er møre med lidt bid i.

Du er nu klar til servering: Hæld en portion suppe i en skål og sæt en par gode skefulde cremefraiche i midten af suppen, læg herefter lidt bacontern og æbletern på suppen og drys til sidst med lidt sprødt kerneknækbrød over suppen.

Rengør alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Svits løg, ingefær og chili i lidt olie i en stor suppegryde - må ikke blive mørke. Tilsæt derefter de øvrige grøntsager og lad suppen simre i cirka en halv times tid til alle grøntsagerne er møre.

Derefter tages gryden af varmen og grøntsagerne blendes med stavblender eller almindelig blender. Suppen sættes tilbage på komfuret og 1 dåse kokosmælk tilsættes suppen. Du kan nu tilsmage suppen med salt, peber og eventuelt lidt ekstra citron.

Topping

Steg bacontern til de er gyldne og sprøde – tages af panden igen, Brug stegeskyen til at stege æbler i tern til de er møre med lidt bid i.

Du er nu klar til servering: Hæld en portion suppe i en skål og sæt en par gode skefulde cremefraiche i midten af suppen, læg herefter lidt bacontern og æbletern på suppen og drys til sidst med lidt sprødt kerneknækbrød over suppen.

Så er suppen klar til servering – Velbekomme.

Det skal du gøre

Rengør alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Svits løg, ingefær og chili i lidt olie i en stor suppegryde - må ikke blive mørke. Tilsæt derefter de øvrige grøntsager og lad suppen simre i cirka en halv times tid til alle grøntsagerne er møre.

Derefter tages gryden af varmen og grøntsagerne blendes med stavblender eller almindelig blender. Suppen sættes tilbage på komfuret og 1 dåse kokosmælk tilsættes suppen. Du kan nu tilsmage suppen med salt, peber og eventuelt lidt ekstra citron.

Topping

Steg bacontern til de er gyldne og sprøde – tages af panden igen, Brug stegeskyen til at stege æbler i tern til de er møre med lidt bid i.

Du er nu klar til servering: Hæld en portion suppe i en skål og sæt en par gode skefulde cremefraiche i midten af suppen, læg herefter lidt bacontern og æbletern på suppen og drys til sidst med lidt sprødt kerneknækbrød over suppen.

Rengør alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Svits løg, ingefær og chili i lidt olie i en stor suppegryde - må ikke blive mørke. Tilsæt derefter de øvrige grøntsager og lad suppen simre i cirka en halv times tid til alle grøntsagerne er møre.

Derefter tages gryden af varmen og grøntsagerne blendes med stavblender eller almindelig blender. Suppen sættes tilbage på komfuret og 1 dåse kokosmælk tilsættes suppen. Du kan nu tilsmage suppen med salt, peber og eventuelt lidt ekstra citron.

Topping

Steg bacontern til de er gyldne og sprøde – tages af panden igen, Brug stegeskyen til at stege æbler i tern til de er møre med lidt bid i.

Du er nu klar til servering: Hæld en portion suppe i en skål og sæt en par gode skefulde cremefraiche i midten af suppen, læg herefter lidt bacontern og æbletern på suppen og drys til sidst med lidt sprødt kerneknækbrød over suppen.

Så er suppen klar til servering – Velbekomme.

Giv feedback

Dit Blad

Storemosevej 19
9310 Vodskov

Ring til os

99 82 92 92

Telefontid onsdag 10 til 13

Skriv til os

Skriv mail til ditblad@aalborg.dk