Julesmåkager
December nærmer sig med hastige skridt - og dermed julen. Er der noget bedre end at nyde en hjemmebagt småkage. Her er opskriften på to slags småkager, der vil glæde både store og små
Julesmåkager
25-30 styk julesmåkager
Det skal du bruge:
- 130 gram sukker
- 250 gram mandler
- 3 æggeblommer
- Skallen af en hel appelsin
- 1 teske bagepulver
- 1 ½ teske vaniliesukker
- Cirka 150 gram chokolade til overtræk
- Pynt hvis det ønskes
Det skal du gøre
Hak mandlerne i en minihakker eller lignende, indtil de er blevet til fint mel.
Skær skrællen af en appelsin uden at det hvide af skallen er med. Sukker og appelsinskallen hakkes også i minihakkeren til appelsin og sukker er godt blandet.
Pisk sukker og æggeblommer til en luftig masse og bland bagepulver, vaniliesukker og det halve af mandelmelet i – herefter vendes det resterende mandelmel i dejen.
Dejen er meget klistret og det anbefales at lade dejen trække i ca. 10 minutter.
Rul kugler og tryk med flade på bagepladen.
Bages i ca. 10 minutter ved 190 grader varmluft – hold øje med dem at de ikke bliver for mørke i kanten.
Lade kagen afkøle og overtræk herefter med mørk chokolade.
Kagen har en let sprød kant og en lidt sej midte.
Julesmåkager
25-30 styk julesmåkager
Det skal du bruge:
- 130 gram sukker
- 250 gram mandler
- 3 æggeblommer
- Skallen af en hel appelsin
- 1 teske bagepulver
- 1 ½ teske vaniliesukker
- Cirka 150 gram chokolade til overtræk
- Pynt hvis det ønskes
Det skal du gøre
Hak mandlerne i en minihakker eller lignende, indtil de er blevet til fint mel.
Skær skrællen af en appelsin uden at det hvide af skallen er med. Sukker og appelsinskallen hakkes også i minihakkeren til appelsin og sukker er godt blandet.
Pisk sukker og æggeblommer til en luftig masse og bland bagepulver, vaniliesukker og det halve af mandelmelet i – herefter vendes det resterende mandelmel i dejen.
Dejen er meget klistret og det anbefales at lade dejen trække i ca. 10 minutter.
Rul kugler og tryk med flade på bagepladen.
Bages i ca. 10 minutter ved 190 grader varmluft – hold øje med dem at de ikke bliver for mørke i kanten.
Lade kagen afkøle og overtræk herefter med mørk chokolade.
Kagen har en let sprød kant og en lidt sej midte.
Cookie med juleskum og chokolade ca. 15 - 18 stk.
Det skal du bruge
- 100 gram blødt smør
- 200 gram sukker gerne rørsukker
- 1 æg
- 190 gram hvedemel
- 50 gram kokosmel
- 1 knivspids salt
- 1,5 teske bagepulver
- 150 gram lys chokolade
- 60 gram julemand skum
Det skal du gøre
Smør og sukker piskes sammen, tilsæt ægget og pisk til en homogen dej. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.
Tilsæt kokosmel, chokolade og juleskum (klippes i mindre stykker) – de svulmer op og danner en fordybning i kagen.
Rul dejen til kugler og pres dem let på bagepladen.
Bages ved 180 grader varmluft i cirka 12 minutter – hold øje.
Afkøles – kagen er sprød udenpå og lidt blød inden i.
Cookie med juleskum og chokolade ca. 15 - 18 stk.
Det skal du bruge
- 100 gram blødt smør
- 200 gram sukker gerne rørsukker
- 1 æg
- 190 gram hvedemel
- 50 gram kokosmel
- 1 knivspids salt
- 1,5 teske bagepulver
- 150 gram lys chokolade
- 60 gram julemand skum
Det skal du gøre
Smør og sukker piskes sammen, tilsæt ægget og pisk til en homogen dej. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.
Tilsæt kokosmel, chokolade og juleskum (klippes i mindre stykker) – de svulmer op og danner en fordybning i kagen.
Rul dejen til kugler og pres dem let på bagepladen.
Bages ved 180 grader varmluft i cirka 12 minutter – hold øje.
Afkøles – kagen er sprød udenpå og lidt blød inden i.