Skip til hoved indholdet

Julesmåkager

December nærmer sig med hastige skridt - og dermed julen. Er der noget bedre end at nyde en hjemmebagt småkage. Her er opskriften på to slags småkager, der vil glæde både store og små

Del indhold Link kopieret

Julesmåkager

25-30 styk julesmåkager

Det skal du bruge:

  • 130 gram sukker
  • 250 gram mandler
  • 3 æggeblommer
  • Skallen af en hel appelsin
  • 1 teske bagepulver
  • 1 ½ teske vaniliesukker
  • Cirka 150 gram chokolade til overtræk
  • Pynt hvis det ønskes

Det skal du gøre

Hak mandlerne i en minihakker eller lignende, indtil de er blevet til fint mel.

Skær skrællen af en appelsin uden at det hvide af skallen er med. Sukker og appelsinskallen hakkes også i minihakkeren til appelsin og sukker er godt blandet.

Pisk sukker og æggeblommer til en luftig masse og bland bagepulver, vaniliesukker og det halve af mandelmelet i – herefter vendes det resterende mandelmel i dejen.

Dejen er meget klistret og det anbefales at lade dejen trække i ca. 10 minutter.

Rul kugler og tryk med flade på bagepladen.

Bages i ca. 10 minutter ved 190 grader varmluft – hold øje med dem at de ikke bliver for mørke i kanten.

Lade kagen afkøle og overtræk herefter med mørk chokolade.

Kagen har en let sprød kant og en lidt sej midte.

Julesmåkager

25-30 styk julesmåkager

Det skal du bruge:

  • 130 gram sukker
  • 250 gram mandler
  • 3 æggeblommer
  • Skallen af en hel appelsin
  • 1 teske bagepulver
  • 1 ½ teske vaniliesukker
  • Cirka 150 gram chokolade til overtræk
  • Pynt hvis det ønskes

Det skal du gøre

Hak mandlerne i en minihakker eller lignende, indtil de er blevet til fint mel.

Skær skrællen af en appelsin uden at det hvide af skallen er med. Sukker og appelsinskallen hakkes også i minihakkeren til appelsin og sukker er godt blandet.

Pisk sukker og æggeblommer til en luftig masse og bland bagepulver, vaniliesukker og det halve af mandelmelet i – herefter vendes det resterende mandelmel i dejen.

Dejen er meget klistret og det anbefales at lade dejen trække i ca. 10 minutter.

Rul kugler og tryk med flade på bagepladen.

Bages i ca. 10 minutter ved 190 grader varmluft – hold øje med dem at de ikke bliver for mørke i kanten.

Lade kagen afkøle og overtræk herefter med mørk chokolade.

Kagen har en let sprød kant og en lidt sej midte.

Cookie med juleskum og chokolade ca. 15 - 18 stk.

Det skal du bruge

  • 100 gram blødt smør
  • 200 gram sukker gerne rørsukker
  • 1 æg
  • 190 gram hvedemel
  • 50 gram kokosmel
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 teske bagepulver
  • 150 gram lys chokolade
  • 60 gram julemand skum

Det skal du gøre


Smør og sukker piskes sammen, tilsæt ægget og pisk til en homogen dej. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.

Tilsæt kokosmel, chokolade og juleskum (klippes i mindre stykker) – de svulmer op og danner en fordybning i kagen.

Rul dejen til kugler og pres dem let på bagepladen.

Bages ved 180 grader varmluft i cirka 12 minutter – hold øje.

Afkøles – kagen er sprød udenpå og lidt blød inden i.

Cookie med juleskum og chokolade ca. 15 - 18 stk.

Det skal du bruge

  • 100 gram blødt smør
  • 200 gram sukker gerne rørsukker
  • 1 æg
  • 190 gram hvedemel
  • 50 gram kokosmel
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 teske bagepulver
  • 150 gram lys chokolade
  • 60 gram julemand skum

Det skal du gøre


Smør og sukker piskes sammen, tilsæt ægget og pisk til en homogen dej. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.

Tilsæt kokosmel, chokolade og juleskum (klippes i mindre stykker) – de svulmer op og danner en fordybning i kagen.

Rul dejen til kugler og pres dem let på bagepladen.

Bages ved 180 grader varmluft i cirka 12 minutter – hold øje.

Afkøles – kagen er sprød udenpå og lidt blød inden i.

Giv feedback

Dit Blad

Storemosevej 19
9310 Vodskov

Ring til os

99 82 92 92

Telefontid onsdag 10 til 13

Skriv til os

Skriv mail til ditblad@aalborg.dk