Skip til hoved indholdet

Lun kartoffelsalat med kyllingedeller

Server de saftige kyllingedeller med den lune kartoffelsalat som en let aftensmad en sommeraften eller som en lækker frokost til venner og familie. Velbekomme - og et lille tip: en delle på en pind er et hit ved børnebørnene.

Det skal du bruge:

Ingredienserne til lun kartoffelsalat:

  • Flødeost naturel
  • 2 spsk. olivenolie – eller en anden olie
  • Saft af en ½ stor citron
  • Evt. en lille smule vand
  • Frisk basilikum, 1 bundt
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 400 g. nye kartofler
  • 1/4 gul peberfrugt
  • 1/4 rød peberfrugt

Ingredienser til kyllingedellerne:

  • 400 gr. hakket kyllingefilet
  • 1 dl. havregryn
  • ¼ dl. mælk
  • 1 æg
  • 1 stk. forårsløg
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • 4 dråber tabasco eller groft kværnet peber
  • Pankorasp – almindelig rasp kan også bruges.

Det skal du bruge:

Ingredienserne til lun kartoffelsalat:

  • Flødeost naturel
  • 2 spsk. olivenolie – eller en anden olie
  • Saft af en ½ stor citron
  • Evt. en lille smule vand
  • Frisk basilikum, 1 bundt
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 400 g. nye kartofler
  • 1/4 gul peberfrugt
  • 1/4 rød peberfrugt

Ingredienser til kyllingedellerne:

  • 400 gr. hakket kyllingefilet
  • 1 dl. havregryn
  • ¼ dl. mælk
  • 1 æg
  • 1 stk. forårsløg
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • 4 dråber tabasco eller groft kværnet peber
  • Pankorasp – almindelig rasp kan også bruges.

Det skal du gøre:

Kartoffelsalat:

  1. Start med dressingen. Rør flødeost, citron og olie (evt. lidt vand – så den ikke bliver for tyk) til en jævn lind masse, smag til med salt og sukker. Stilles på køl til kartoflerne er færdigkogte.
  2. Rengør og kog kartoflerne til de er møre. Hold dem varme indtil servering, lad dem gerne blive i gryden.
  3. Hak basilikum samt den røde og gule peberfrugt. Samles lige inden servering.
  4. Servering: hæld dressingen over kartoflerne i gryden og vend den forsigtigt sammen med kartoflerne. Til sidst tilsættes peberfrugt og basilikum.

Kyllingedeller:

  1. Hak løg, peberfrugt og hvidløg fint – rør havregryn, æg, mælk, oregano, salt og tabasco sammen med kyllingekødet.
  2. Tilsæt grønsagerne til sidst. (Farsen kan med fordel laves i en foodprocessor – her kan alle ingredienserne fyldes i på samme tid og blendes sammen).
  3. Find raspen frem og giv den en lille smule salt og peber – lav passende deller og rul dem i raspen.
  4. Dellerne steges herefter i olie på en pande.

Det skal du gøre:

Kartoffelsalat:

  1. Start med dressingen. Rør flødeost, citron og olie (evt. lidt vand – så den ikke bliver for tyk) til en jævn lind masse, smag til med salt og sukker. Stilles på køl til kartoflerne er færdigkogte.
  2. Rengør og kog kartoflerne til de er møre. Hold dem varme indtil servering, lad dem gerne blive i gryden.
  3. Hak basilikum samt den røde og gule peberfrugt. Samles lige inden servering.
  4. Servering: hæld dressingen over kartoflerne i gryden og vend den forsigtigt sammen med kartoflerne. Til sidst tilsættes peberfrugt og basilikum.

Kyllingedeller:

  1. Hak løg, peberfrugt og hvidløg fint – rør havregryn, æg, mælk, oregano, salt og tabasco sammen med kyllingekødet.
  2. Tilsæt grønsagerne til sidst. (Farsen kan med fordel laves i en foodprocessor – her kan alle ingredienserne fyldes i på samme tid og blendes sammen).
  3. Find raspen frem og giv den en lille smule salt og peber – lav passende deller og rul dem i raspen.
  4. Dellerne steges herefter i olie på en pande.

Aalborg Kommune

Senior og Omsorg

Storemosevej 19
9310 Vodskov

CVR-nummer: 29189420