Lun kartoffelsalat med kyllingedeller
Server de saftige kyllingedeller med den lune kartoffelsalat som en let aftensmad en sommeraften eller som en lækker frokost til venner og familie. Velbekomme - og et lille tip: en delle på en pind er et hit ved børnebørnene.
Det skal du bruge:
Ingredienserne til lun kartoffelsalat:
- Flødeost naturel
- 2 spsk. olivenolie – eller en anden olie
- Saft af en ½ stor citron
- Evt. en lille smule vand
- Frisk basilikum, 1 bundt
- 1 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 400 g. nye kartofler
- 1/4 gul peberfrugt
- 1/4 rød peberfrugt
Ingredienser til kyllingedellerne:
- 400 gr. hakket kyllingefilet
- 1 dl. havregryn
- ¼ dl. mælk
- 1 æg
- 1 stk. forårsløg
- ½ rød peberfrugt
- 1 lille fed hvidløg
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. salt
- 4 dråber tabasco eller groft kværnet peber
- Pankorasp – almindelig rasp kan også bruges.
Det skal du bruge:
Ingredienserne til lun kartoffelsalat:
- Flødeost naturel
- 2 spsk. olivenolie – eller en anden olie
- Saft af en ½ stor citron
- Evt. en lille smule vand
- Frisk basilikum, 1 bundt
- 1 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 400 g. nye kartofler
- 1/4 gul peberfrugt
- 1/4 rød peberfrugt
Ingredienser til kyllingedellerne:
- 400 gr. hakket kyllingefilet
- 1 dl. havregryn
- ¼ dl. mælk
- 1 æg
- 1 stk. forårsløg
- ½ rød peberfrugt
- 1 lille fed hvidløg
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. salt
- 4 dråber tabasco eller groft kværnet peber
- Pankorasp – almindelig rasp kan også bruges.
Det skal du gøre:
Kartoffelsalat:
- Start med dressingen. Rør flødeost, citron og olie (evt. lidt vand – så den ikke bliver for tyk) til en jævn lind masse, smag til med salt og sukker. Stilles på køl til kartoflerne er færdigkogte.
- Rengør og kog kartoflerne til de er møre. Hold dem varme indtil servering, lad dem gerne blive i gryden.
- Hak basilikum samt den røde og gule peberfrugt. Samles lige inden servering.
- Servering: hæld dressingen over kartoflerne i gryden og vend den forsigtigt sammen med kartoflerne. Til sidst tilsættes peberfrugt og basilikum.
Kyllingedeller:
- Hak løg, peberfrugt og hvidløg fint – rør havregryn, æg, mælk, oregano, salt og tabasco sammen med kyllingekødet.
- Tilsæt grønsagerne til sidst. (Farsen kan med fordel laves i en foodprocessor – her kan alle ingredienserne fyldes i på samme tid og blendes sammen).
- Find raspen frem og giv den en lille smule salt og peber – lav passende deller og rul dem i raspen.
- Dellerne steges herefter i olie på en pande.
Det skal du gøre:
Kartoffelsalat:
- Start med dressingen. Rør flødeost, citron og olie (evt. lidt vand – så den ikke bliver for tyk) til en jævn lind masse, smag til med salt og sukker. Stilles på køl til kartoflerne er færdigkogte.
- Rengør og kog kartoflerne til de er møre. Hold dem varme indtil servering, lad dem gerne blive i gryden.
- Hak basilikum samt den røde og gule peberfrugt. Samles lige inden servering.
- Servering: hæld dressingen over kartoflerne i gryden og vend den forsigtigt sammen med kartoflerne. Til sidst tilsættes peberfrugt og basilikum.
Kyllingedeller:
- Hak løg, peberfrugt og hvidløg fint – rør havregryn, æg, mælk, oregano, salt og tabasco sammen med kyllingekødet.
- Tilsæt grønsagerne til sidst. (Farsen kan med fordel laves i en foodprocessor – her kan alle ingredienserne fyldes i på samme tid og blendes sammen).
- Find raspen frem og giv den en lille smule salt og peber – lav passende deller og rul dem i raspen.
- Dellerne steges herefter i olie på en pande.