Skip til hoved indholdet

Mørbrad med farverige grøntsager

Svinemørbrad er kendt for at være mør og saftig. Det gør mørbrad velegnet i utallige retter. Her er der tilføjet et asiatisk twist med ingefær og soya, men mørbrad kan også bruges i mange andre sammenhænge - for eksempel på grill.

Del indhold Link kopieret

Sådan gør du

Det skal du bruge

2-3 personer

200 gram mørbrad

2 gulerødder

1 rød peberfrugt

3 forårsløg

100 gram broccoli

100 gram fennikel

1 fed hvidløg

2–3 centimeter ingefær

1 deciliter ketchup

Saften af en hel citron – ½ til marinade ½ til sovsen

1 bouillonterning

1 ½ spiseskefuld kartoffelmel eller maizena

3 spiseskefulde Soja til marinade

3 spiseskefuld soja til saucen

3 deciliter vand

Tilbehør: ris, bulgur, eller perlebyg

Det skal du bruge

2-3 personer

200 gram mørbrad

2 gulerødder

1 rød peberfrugt

3 forårsløg

100 gram broccoli

100 gram fennikel

1 fed hvidløg

2–3 centimeter ingefær

1 deciliter ketchup

Saften af en hel citron – ½ til marinade ½ til sovsen

1 bouillonterning

1 ½ spiseskefuld kartoffelmel eller maizena

3 spiseskefulde Soja til marinade

3 spiseskefuld soja til saucen

3 deciliter vand

Tilbehør: ris, bulgur, eller perlebyg

Det skal du gøre

Marinade

Soya, 1/2 citron, revet ingefær og 1 fed hvidløg røres sammen. Skær kødet i tynde strimler, læg det i en lille skål og hæld marinen over og lad det stå imens du gør grønsagerne klar

Grøntsager

Alle grøntsager rengøres og skæres i passende stykker, de behøver ikke at være for små, men gode mundrette stykker.

Sauce

Saucen laves klar inden stegningen starter. I en skål hældes vand, soya, ketchup, citron og bouillonterning smuldres i vandet (bliver først opløst når saucen koger) – dette røres sammen. Tilsæt herefter kartoffelmel eller maizena. Stilles til side.

Inden du går videre, vil det være en god ide at sætte ris over, så er de nemlig klar når retten er færdig. Laves efter anvisning på posen.

Steg retten

Svits kødet i lidt olie i en gryde, tilsæt herefter alle grønstagerne og steg dem med i et par minutter, de må gerne stadigvæk have lidt bid. Herefter røre du rundt i saucen inden den tilsættes i gryden. Når du har hældt saucen over kødet og grøntsagerne, røres i gryden til saucen tykner, skru herefter ned og lad det stå et par minutter. Så er retten færdig. Smag evt. til med salt, sukker og citron så retten får den balance du bedst kan lide. Serveres i små skåle og med et glas iskoldt øl.

Velbekomme

Tips

Du kan også bruge, kylling, kalkun, oksekød, fisk Tips

Alle grove grønsager kan bruges, jo flere farver jo bedre.

Det skal du gøre

Marinade

Soya, 1/2 citron, revet ingefær og 1 fed hvidløg røres sammen. Skær kødet i tynde strimler, læg det i en lille skål og hæld marinen over og lad det stå imens du gør grønsagerne klar

Grøntsager

Alle grøntsager rengøres og skæres i passende stykker, de behøver ikke at være for små, men gode mundrette stykker.

Sauce

Saucen laves klar inden stegningen starter. I en skål hældes vand, soya, ketchup, citron og bouillonterning smuldres i vandet (bliver først opløst når saucen koger) – dette røres sammen. Tilsæt herefter kartoffelmel eller maizena. Stilles til side.

Inden du går videre, vil det være en god ide at sætte ris over, så er de nemlig klar når retten er færdig. Laves efter anvisning på posen.

Steg retten

Svits kødet i lidt olie i en gryde, tilsæt herefter alle grønstagerne og steg dem med i et par minutter, de må gerne stadigvæk have lidt bid. Herefter røre du rundt i saucen inden den tilsættes i gryden. Når du har hældt saucen over kødet og grøntsagerne, røres i gryden til saucen tykner, skru herefter ned og lad det stå et par minutter. Så er retten færdig. Smag evt. til med salt, sukker og citron så retten får den balance du bedst kan lide. Serveres i små skåle og med et glas iskoldt øl.

Velbekomme

Tips

Du kan også bruge, kylling, kalkun, oksekød, fisk Tips

Alle grove grønsager kan bruges, jo flere farver jo bedre.

Giv feedback

Dit Blad

Storemosevej 19
9310 Vodskov

Ring til os

99 82 92 92

Telefontid onsdag 10 til 13

Skriv til os

Skriv mail til ditblad@aalborg.dk