Mørbrad med farverige grøntsager
Svinemørbrad er kendt for at være mør og saftig. Det gør mørbrad velegnet i utallige retter. Her er der tilføjet et asiatisk twist med ingefær og soya, men mørbrad kan også bruges i mange andre sammenhænge - for eksempel på grill.
Sådan gør du
Det skal du bruge
2-3 personer
200 gram mørbrad
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
3 forårsløg
100 gram broccoli
100 gram fennikel
1 fed hvidløg
2–3 centimeter ingefær
1 deciliter ketchup
Saften af en hel citron – ½ til marinade ½ til sovsen
1 bouillonterning
1 ½ spiseskefuld kartoffelmel eller maizena
3 spiseskefulde Soja til marinade
3 spiseskefuld soja til saucen
3 deciliter vand
Tilbehør: ris, bulgur, eller perlebyg
Det skal du bruge
2-3 personer
200 gram mørbrad
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
3 forårsløg
100 gram broccoli
100 gram fennikel
1 fed hvidløg
2–3 centimeter ingefær
1 deciliter ketchup
Saften af en hel citron – ½ til marinade ½ til sovsen
1 bouillonterning
1 ½ spiseskefuld kartoffelmel eller maizena
3 spiseskefulde Soja til marinade
3 spiseskefuld soja til saucen
3 deciliter vand
Tilbehør: ris, bulgur, eller perlebyg
Det skal du gøre
Marinade
Soya, 1/2 citron, revet ingefær og 1 fed hvidløg røres sammen. Skær kødet i tynde strimler, læg det i en lille skål og hæld marinen over og lad det stå imens du gør grønsagerne klar
Grøntsager
Alle grøntsager rengøres og skæres i passende stykker, de behøver ikke at være for små, men gode mundrette stykker.
Sauce
Saucen laves klar inden stegningen starter. I en skål hældes vand, soya, ketchup, citron og bouillonterning smuldres i vandet (bliver først opløst når saucen koger) – dette røres sammen. Tilsæt herefter kartoffelmel eller maizena. Stilles til side.
Inden du går videre, vil det være en god ide at sætte ris over, så er de nemlig klar når retten er færdig. Laves efter anvisning på posen.
Steg retten
Svits kødet i lidt olie i en gryde, tilsæt herefter alle grønstagerne og steg dem med i et par minutter, de må gerne stadigvæk have lidt bid. Herefter røre du rundt i saucen inden den tilsættes i gryden. Når du har hældt saucen over kødet og grøntsagerne, røres i gryden til saucen tykner, skru herefter ned og lad det stå et par minutter. Så er retten færdig. Smag evt. til med salt, sukker og citron så retten får den balance du bedst kan lide. Serveres i små skåle og med et glas iskoldt øl.
Velbekomme
Tips
Du kan også bruge, kylling, kalkun, oksekød, fisk Tips
Alle grove grønsager kan bruges, jo flere farver jo bedre.
Det skal du gøre
Marinade
Soya, 1/2 citron, revet ingefær og 1 fed hvidløg røres sammen. Skær kødet i tynde strimler, læg det i en lille skål og hæld marinen over og lad det stå imens du gør grønsagerne klar
Grøntsager
Alle grøntsager rengøres og skæres i passende stykker, de behøver ikke at være for små, men gode mundrette stykker.
Sauce
Saucen laves klar inden stegningen starter. I en skål hældes vand, soya, ketchup, citron og bouillonterning smuldres i vandet (bliver først opløst når saucen koger) – dette røres sammen. Tilsæt herefter kartoffelmel eller maizena. Stilles til side.
Inden du går videre, vil det være en god ide at sætte ris over, så er de nemlig klar når retten er færdig. Laves efter anvisning på posen.
Steg retten
Svits kødet i lidt olie i en gryde, tilsæt herefter alle grønstagerne og steg dem med i et par minutter, de må gerne stadigvæk have lidt bid. Herefter røre du rundt i saucen inden den tilsættes i gryden. Når du har hældt saucen over kødet og grøntsagerne, røres i gryden til saucen tykner, skru herefter ned og lad det stå et par minutter. Så er retten færdig. Smag evt. til med salt, sukker og citron så retten får den balance du bedst kan lide. Serveres i små skåle og med et glas iskoldt øl.
Velbekomme
Tips
Du kan også bruge, kylling, kalkun, oksekød, fisk Tips
Alle grove grønsager kan bruges, jo flere farver jo bedre.