P-tærtekage med peanuts og skumfiduser
P-tærten er god til den søde tand - og kan være med til at forsøde og forkorte den den mørke tid
Det skal du bruge
Salt-karamel
2 ½ deciliter piskefløde
1 deciliter mørk sirup
½ teskefuld salt
Chokoladekage
200 gram sorte bønner – kan købes på dåse
½ deciliter mælk
1 ½ teskefuld bagepulver
1 teskefuld vaniljesukker
100 gram sukker
60 gram smør
70 gram mandelmel
50 gram kakao
40 gram hvedemed
2 æg 50 gram. hakket mørk chokolade
Pynt
Små skumfiduser
Peanuts
Pekannødder
Cirka 60 gram mørk chokolade
Det skal du bruge
Salt-karamel
2 ½ deciliter piskefløde
1 deciliter mørk sirup
½ teskefuld salt
Chokoladekage
200 gram sorte bønner – kan købes på dåse
½ deciliter mælk
1 ½ teskefuld bagepulver
1 teskefuld vaniljesukker
100 gram sukker
60 gram smør
70 gram mandelmel
50 gram kakao
40 gram hvedemed
2 æg 50 gram. hakket mørk chokolade
Pynt
Små skumfiduser
Peanuts
Pekannødder
Cirka 60 gram mørk chokolade
Det skal du gøre
Saltkaramel
Bland alle dele i en lille gryde og lade det koge op under omrøring. Rør jævnligt i gryden så det ikke brænder på. Lad det simre indtil det bliver en cremet karamel, vær opmærksom på at det bliver mere stift når det afkøler. Det tager cirka 30 min før det er færdigt. Lad det afkøle mens du laver kagen.
Til kagen blendes de sorte bønner med mælken til det er en ensartet masse. Tilfør alle øvrige ingredienser, bortset fra den hakkede chokolade. Blend dejen godt sammen og vend til sidst den hakkede chokolade i dejen. Kagen bages i en passende form v/ 175 gr. I ca. 25 min. Kagen afkøles inden den samles.
Pynt
Når karamel og kage er afkølet, smøres karamellen på toppen af kagen, herefter pyntes med nødder og skumfiduser. Til sidst smeltes den mørke chokolade og heles i en tynd stråle rundt om på toppen, den ska ikke dække helt.
Tip
Hvis du ønsker en kage med mindre sukker, kan det erstattes af følgende:
- Saltkaramel: Den mørke sirup kan erstattes af 1 deciliter fibersirup (kan købes i helsekostbutikker)
- Sukker i kagen kan erstattes med 100 gram kokossukker og ½ deciliter fibersirup
- Skumfiduser kan købes uden sukker i blandt andet helsekostbutikker
Det skal du gøre
Saltkaramel
Bland alle dele i en lille gryde og lade det koge op under omrøring. Rør jævnligt i gryden så det ikke brænder på. Lad det simre indtil det bliver en cremet karamel, vær opmærksom på at det bliver mere stift når det afkøler. Det tager cirka 30 min før det er færdigt. Lad det afkøle mens du laver kagen.
Til kagen blendes de sorte bønner med mælken til det er en ensartet masse. Tilfør alle øvrige ingredienser, bortset fra den hakkede chokolade. Blend dejen godt sammen og vend til sidst den hakkede chokolade i dejen. Kagen bages i en passende form v/ 175 gr. I ca. 25 min. Kagen afkøles inden den samles.
Pynt
Når karamel og kage er afkølet, smøres karamellen på toppen af kagen, herefter pyntes med nødder og skumfiduser. Til sidst smeltes den mørke chokolade og heles i en tynd stråle rundt om på toppen, den ska ikke dække helt.
Tip
Hvis du ønsker en kage med mindre sukker, kan det erstattes af følgende:
- Saltkaramel: Den mørke sirup kan erstattes af 1 deciliter fibersirup (kan købes i helsekostbutikker)
- Sukker i kagen kan erstattes med 100 gram kokossukker og ½ deciliter fibersirup
- Skumfiduser kan købes uden sukker i blandt andet helsekostbutikker