Skip til hoved indholdet

P-tærtekage med peanuts og skumfiduser

P-tærten er god til den søde tand - og kan være med til at forsøde og forkorte den den mørke tid

Det skal du bruge

Salt-karamel

2 ½ deciliter piskefløde

1 deciliter mørk sirup

½ teskefuld salt

Chokoladekage

200 gram sorte bønner – kan købes på dåse

½ deciliter mælk

1 ½ teskefuld bagepulver

1 teskefuld vaniljesukker

100 gram sukker

60 gram smør

70 gram mandelmel

50 gram kakao

40 gram hvedemed

2 æg 50 gram. hakket mørk chokolade

Pynt

Små skumfiduser

Peanuts

Pekannødder

Cirka 60 gram mørk chokolade

Det skal du bruge

Salt-karamel

2 ½ deciliter piskefløde

1 deciliter mørk sirup

½ teskefuld salt

Chokoladekage

200 gram sorte bønner – kan købes på dåse

½ deciliter mælk

1 ½ teskefuld bagepulver

1 teskefuld vaniljesukker

100 gram sukker

60 gram smør

70 gram mandelmel

50 gram kakao

40 gram hvedemed

2 æg 50 gram. hakket mørk chokolade

Pynt

Små skumfiduser

Peanuts

Pekannødder

Cirka 60 gram mørk chokolade

Det skal du gøre

Saltkaramel

Bland alle dele i en lille gryde og lade det koge op under omrøring. Rør jævnligt i gryden så det ikke brænder på. Lad det simre indtil det bliver en cremet karamel, vær opmærksom på at det bliver mere stift når det afkøler. Det tager cirka 30 min før det er færdigt. Lad det afkøle mens du laver kagen.

Til kagen blendes de sorte bønner med mælken til det er en ensartet masse. Tilfør alle øvrige ingredienser, bortset fra den hakkede chokolade. Blend dejen godt sammen og vend til sidst den hakkede chokolade i dejen. Kagen bages i en passende form v/ 175 gr. I ca. 25 min. Kagen afkøles inden den samles.

Pynt

Når karamel og kage er afkølet, smøres karamellen på toppen af kagen, herefter pyntes med nødder og skumfiduser. Til sidst smeltes den mørke chokolade og heles i en tynd stråle rundt om på toppen, den ska ikke dække helt.

Tip

Hvis du ønsker en kage med mindre sukker, kan det erstattes af følgende:

  • Saltkaramel: Den mørke sirup kan erstattes af 1 deciliter fibersirup (kan købes i helsekostbutikker)
  • Sukker i kagen kan erstattes med 100 gram kokossukker og ½ deciliter fibersirup
  • Skumfiduser kan købes uden sukker i blandt andet helsekostbutikker

Det skal du gøre

Saltkaramel

Bland alle dele i en lille gryde og lade det koge op under omrøring. Rør jævnligt i gryden så det ikke brænder på. Lad det simre indtil det bliver en cremet karamel, vær opmærksom på at det bliver mere stift når det afkøler. Det tager cirka 30 min før det er færdigt. Lad det afkøle mens du laver kagen.

Til kagen blendes de sorte bønner med mælken til det er en ensartet masse. Tilfør alle øvrige ingredienser, bortset fra den hakkede chokolade. Blend dejen godt sammen og vend til sidst den hakkede chokolade i dejen. Kagen bages i en passende form v/ 175 gr. I ca. 25 min. Kagen afkøles inden den samles.

Pynt

Når karamel og kage er afkølet, smøres karamellen på toppen af kagen, herefter pyntes med nødder og skumfiduser. Til sidst smeltes den mørke chokolade og heles i en tynd stråle rundt om på toppen, den ska ikke dække helt.

Tip

Hvis du ønsker en kage med mindre sukker, kan det erstattes af følgende:

  • Saltkaramel: Den mørke sirup kan erstattes af 1 deciliter fibersirup (kan købes i helsekostbutikker)
  • Sukker i kagen kan erstattes med 100 gram kokossukker og ½ deciliter fibersirup
  • Skumfiduser kan købes uden sukker i blandt andet helsekostbutikker

Aalborg Kommune

Senior og Omsorg

Storemosevej 19
9310 Vodskov

CVR-nummer: 29189420