Sprødt kerneknækbrød
Hjemmebagt kerneknækbrød er populært – og med god grund! Det er sundt, indeholder mange kostfibre - og så smager det godt.
Det skal du bruge
Det skal du bruge til 2 bageplader:
- 2 deciliter hørfrø
- 2 deciliter chiafrø
- 2 deciliter solsikkekerner
- 1 deciliter mandler
- 1 deciliter valnødder
- 4 deciliter vand
- 2 teskefulde salt
- 1 teskefuld bagepulver
Det skal du bruge
Det skal du bruge til 2 bageplader:
- 2 deciliter hørfrø
- 2 deciliter chiafrø
- 2 deciliter solsikkekerner
- 1 deciliter mandler
- 1 deciliter valnødder
- 4 deciliter vand
- 2 teskefulde salt
- 1 teskefuld bagepulver
Det skal du gøre
Hak mandler og valnødder fint – bland alle ingredienserne i en skål og lad det trække lidt, så bliver det en samlet masse. Find 3 stykker bagepapir frem.
Fordel dejen på de 2 stykker bagepapir og brug det 3. ovenpå til udrulning, det gør det nemmere at lave knækbrødene fine og tynde.
(Billede 1).
Skær derefter knækbrødene i passende stykker inden de skal bages. (Billede 2)
Bag knækbrødene ved varmluft 140 grader i ca. 1,5 time – hold øje med dem og mærk efter hvornår de er hårde og sprøde – det kan sagtens variere fra ovn til ovn, så kig til dem en gang i mellem og tryk på dem – de skal føles helt fast og hårde.
Velbekomme.
Det skal du gøre
Hak mandler og valnødder fint – bland alle ingredienserne i en skål og lad det trække lidt, så bliver det en samlet masse. Find 3 stykker bagepapir frem.
Fordel dejen på de 2 stykker bagepapir og brug det 3. ovenpå til udrulning, det gør det nemmere at lave knækbrødene fine og tynde.
(Billede 1).
Skær derefter knækbrødene i passende stykker inden de skal bages. (Billede 2)
Bag knækbrødene ved varmluft 140 grader i ca. 1,5 time – hold øje med dem og mærk efter hvornår de er hårde og sprøde – det kan sagtens variere fra ovn til ovn, så kig til dem en gang i mellem og tryk på dem – de skal føles helt fast og hårde.
Velbekomme.