Skip til hoved indholdet

Tre lækre sommersalater

Nektarinsalat, bagte gulerødder på ostecreme og jordbær/kartoffelsalat - tre lækre salater, der kan forsøde enhver sommerdag - velbekomme og god sommer.

Del indhold Link kopieret

Nektarinsalat

Det skal du bruge til 2-4 personer

  • 4 nektariner
  • 4-5 spiseskefuld Balsamico glace
  • Røget skinke i tynde skiver
  • Crisp salat
  • 500 gram friske bælgærter
  • 1 lille rødløg
  • 1 rød peber
  • Citronolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Skær nektariner i 1/4 – og steg dem i lidt olie og smør – de må gerne få lidt farve. Hæld balsamico glace over og krydder med lidt salt og peber.

Vend nektarinerne så der er glace på alle sider. Tag derefter nektarinerne op på en tallerken og hæl det overskydende glace fra panden over nektarinerne, lad dem afkøle imens resten af salaten laves.

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft – og læg skinken på bagepapir som en lille roset – bages ca. 10 – 15 minutter, hold øje så de ikke får for meget. Tages ud og stilles til afkøling på bagepladen.

Find et fad til salaten og start med at rengøre salaten og læg den i bunden af fadet, bælg ærterne og skær den røde peber og rødløg i mindre stykker.

Placer nu nektarinerne oven på salaten og drys de øvrige ingredienser over – afslut med skinkerosetterne. Salaten er nu klar til at servering.

Brug citronolien som dressing – eller lav en cremefraichedressing smagt til med citron, salt, peber og sukker.

Nektarinsalat

Det skal du bruge til 2-4 personer

  • 4 nektariner
  • 4-5 spiseskefuld Balsamico glace
  • Røget skinke i tynde skiver
  • Crisp salat
  • 500 gram friske bælgærter
  • 1 lille rødløg
  • 1 rød peber
  • Citronolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Skær nektariner i 1/4 – og steg dem i lidt olie og smør – de må gerne få lidt farve. Hæld balsamico glace over og krydder med lidt salt og peber.

Vend nektarinerne så der er glace på alle sider. Tag derefter nektarinerne op på en tallerken og hæl det overskydende glace fra panden over nektarinerne, lad dem afkøle imens resten af salaten laves.

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft – og læg skinken på bagepapir som en lille roset – bages ca. 10 – 15 minutter, hold øje så de ikke får for meget. Tages ud og stilles til afkøling på bagepladen.

Find et fad til salaten og start med at rengøre salaten og læg den i bunden af fadet, bælg ærterne og skær den røde peber og rødløg i mindre stykker.

Placer nu nektarinerne oven på salaten og drys de øvrige ingredienser over – afslut med skinkerosetterne. Salaten er nu klar til at servering.

Brug citronolien som dressing – eller lav en cremefraichedressing smagt til med citron, salt, peber og sukker.

Bagte gulerødder på ostecreme

Det skal du bruge til 4 personer:

  • 1 bundt nye gulerødder
  • 1 bæger Mascarpone eller almindelig flødeost
  • Frisk timian
  • Frisk dild
  • 3 spiseskefuld soja
  • 1 spiseskefuld honning
  • 1 teskefuld revet citronskal
  • Mandler og birkes til pynt.
  • Salt og peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på varmluft 180 grader.

Rengør gulerødderne og lad et par cm. af toppen blive på. Del gulerødderne hvis de er store. Rør soja, honning og citronskal sammen, læg gulerødderne på en bageplade med bagepapir og pensl gulerødderne med marinaden.

De bages i ca. 20 minutter - vend dem undervejs så de får farve på begge sider. Mærk efter om de har fået nok, de må ikke være rå inden i, men heller ikke bløde – gerne en lille smule bid i. Lade dem afkøle inden servering.

Osten røres med de hakkede krydderurter ca. et par spiseskefuld af hver. Smag til med salt og peber

På et fald fad eller en stor tallerken smøres ostecremen ud i et tykt lag. Anret herefter gulerødderne og drys med lidt hakkede mandler og birkes.

Bagte gulerødder på ostecreme

Det skal du bruge til 4 personer:

  • 1 bundt nye gulerødder
  • 1 bæger Mascarpone eller almindelig flødeost
  • Frisk timian
  • Frisk dild
  • 3 spiseskefuld soja
  • 1 spiseskefuld honning
  • 1 teskefuld revet citronskal
  • Mandler og birkes til pynt.
  • Salt og peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på varmluft 180 grader.

Rengør gulerødderne og lad et par cm. af toppen blive på. Del gulerødderne hvis de er store. Rør soja, honning og citronskal sammen, læg gulerødderne på en bageplade med bagepapir og pensl gulerødderne med marinaden.

De bages i ca. 20 minutter - vend dem undervejs så de får farve på begge sider. Mærk efter om de har fået nok, de må ikke være rå inden i, men heller ikke bløde – gerne en lille smule bid i. Lade dem afkøle inden servering.

Osten røres med de hakkede krydderurter ca. et par spiseskefuld af hver. Smag til med salt og peber

På et fald fad eller en stor tallerken smøres ostecremen ud i et tykt lag. Anret herefter gulerødderne og drys med lidt hakkede mandler og birkes.

Jordbær/kartoffelsalat

Det skal du bruge til ca. 4 personer:

  • 400 gram kartofler
  • 1 bakke jordbær
  • 1/2 bundt asparges eller 500 gram friske bælgærter
  • 3 stk. forårsløg
  • 1 lille bæger cremefraiche
  • Frisk basilikum – en god håndfuld
  • Citron
  • Salt, peber og sukker

Det skal du gøre

Rengør og halver kartoflerne. Kog dem og lad dem afkøle lidt inden salaten samles.

Rengør og halver jordbærrene. Snit asparges og løgene i fine stykker. (Bælg ærterne hvis du bruger dem i stedet for.)

Basilikum creme: Blend Crème fraiche, ca. 1 – 2 teske Citron, basilikum og salt, peber og en lille smule sukker. Smag til om der er balance i smagen, mellem sur og sødt.

Anret salaten i en skål eller et fint fad. Lig kartoflerne i bunden og derefter asparges og løg, slut med jordbærrene på toppen.

Jordbær/kartoffelsalat

Det skal du bruge til ca. 4 personer:

  • 400 gram kartofler
  • 1 bakke jordbær
  • 1/2 bundt asparges eller 500 gram friske bælgærter
  • 3 stk. forårsløg
  • 1 lille bæger cremefraiche
  • Frisk basilikum – en god håndfuld
  • Citron
  • Salt, peber og sukker

Det skal du gøre

Rengør og halver kartoflerne. Kog dem og lad dem afkøle lidt inden salaten samles.

Rengør og halver jordbærrene. Snit asparges og løgene i fine stykker. (Bælg ærterne hvis du bruger dem i stedet for.)

Basilikum creme: Blend Crème fraiche, ca. 1 – 2 teske Citron, basilikum og salt, peber og en lille smule sukker. Smag til om der er balance i smagen, mellem sur og sødt.

Anret salaten i en skål eller et fint fad. Lig kartoflerne i bunden og derefter asparges og løg, slut med jordbærrene på toppen.

Giv feedback

Dit Blad

Storemosevej 19
9310 Vodskov

Ring til os

99 82 92 92

Telefontid onsdag 10 til 13

Skriv til os

Skriv mail til ditblad@aalborg.dk